string(0) ""

Annorlunda träning i ett luftrör

av , 2009-11-28

En av de roligaste träningsformerna jag, som fallskärmshoppare sedan 14 år tillbaka, kan tänka mig, är att flyga upp och ner i en vindtunnel. Låter det konstigt?

Nja, det är inte märkligare än att man betalar cirka 6000 kronor per timme för att flyga i ett blåsrör där luften far förbi i hastigheter omkring 200 kilometer i timmen. Vadå, är inte det något alla skulle vilja göra?

Förutom att det är vansinnigt roligt är det också enormt bra teknikträning för oss hoppare. Låt mig bara säga så här: när vi i vanliga fall har hela himlen som arbetsyta märks det ganska tydligt hur precisa rörelser man kan prestera när man är omgiven av hårda väggar i ett utrymme som mäter fyra, fem meter i diameter. Själva rörelserna liknar ett slags luftdans och kallas av oss hoppare för friflygning.

I veckan tillbringade jag två dagar i Bottrop, Tyskland, där den senaste högklassiga tunneln i Europa öppnade tidigare i år. När jag åkte hem var jag en lite bättre hoppare/vindtunnelflygare och hade dessutom magnifik träningsvärk, framför allt i överkroppen. Det blir mer av detta!

Så här ser det ut när proffsen flyger:


Kommentarer

Boel - 2013-01-18 08:42:26:

Haha Peter, du borde veta som lär ut dessa konster! Är det inte dags för en hemsida förresten, dit man kan länka för att läsa mer om hur kul det är att flyga tunnel med dig?


Peter Nilsson - 2013-01-18 01:20:06:

Hej Boel, jag hittade hit av en slump och måste bara säga att det ser helt sjukt kul ut! /Peter ;o)


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *