string(0) ""

En halv miljon gravida på flykt i Pakistan

av , 2010-09-13

Här hemma i Sverige har vi lyxen att i lugn och ro förbereda våra barns ankomst. Vi på Miro är glada att kunna bidra till att besvara blivande föräldrars frågor om hälsa med vår bok Stark, glad, gravid. För välfärden till trots är upplevelsen att vara gravid och föda barn inte bara positiv utan för många kantad av en hel del oro.

Tänk då hur det skulle vara att föda ditt barn på flykt, utan tillgång till ordentlig läkarvård och hygien, i ständig oro för både din egen och ditt barns framtid.

Läs DN-artikeln här om att en halv miljon gravida kvinnor är på flykt i översvämningarnas Pakistan. Varje dag föder 1700 kvinnor barn i landet, många av dem under omständigheter som vi inte ens kan föreställa oss.

Jag läste också i morgonens pappers-SvD att det går trögt med hjälpinsatserna. “Efter att knappt 100 miljoner kronor kommit in under de senaste två veckorna rapporterade FN 2 september att “bidragen har i princip slutat att komma in” och att det därför var mycket svårt att nå siffran på drygt tre miljarder FN hade hoppats på. Aldrig tidigare har en liknande katastrof mötts med så litet internationellt stöd.”

Det får mig att fundera: bryr vi oss inte om dessa miljoner hemlösa som hotas av sjukdom och svält? I ett land där dessutom extremistiska krafter bara väntar på att få ta över makten och där det nuvarande kaoset spelar dem i händerna?

Här är en bra sammanställning som Expressen gjort över olika sätt för oss vanliga privatpersoner att ge pengar till Pakistan. Enklast är ett sms, gör det nu direkt – det räddar liv. För dig som inte orkar klicka vidare, välj till exempel att stödja Rädda Barnens insatser i Pakistan genom att sms:a “KATASTROF” (50 kronor) eller “10KATASTROF” (10 kronor) till 72950.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *