string(0) ""

Kettlebells är kul

av , 2009-01-15

Det är sant, kettlebells är verkligen kul! Vad det är för något? Det är en vikt, avsedd för träning, som ser ut som en liten kanonkula med ett integrerat handtag. Det som är unikt med den och som skiljer den från vanliga hantlar och skivstänger är att den är som gjord för att träna styrka i rörelse.

Eftersom man greppar om en kettlebell en bit ifrån dess tyngdpunkt, kan man utveckla fart och kraft i rörelserna med naturliga accelerationer och inbromsningar. Perfekt för funktionell träning, med andra ord, där man vill träna hela rörelsekedjor och kombinera styrka, smidighet, stabilitet och koordination.

Kettlebells är starkt på frammarsch i träningsvärlden. Mest anammat hittills i Sverige är nog kettlebellsträningen i kampsportkretsar och inom ishockeyträningen. Men kolla på ditt gym: fler och fler har sett till att det numera står kettlebells bland vikter och träningsredskap.

Den mest grundläggande kettlebellsövningen är svingen. Kolla in det här filmklippet så får du se vad det handlar om: både svingen och andra grundövningar.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *