string(0) ""

Kickstarta träningsåret med Crossfit

av , 2009-01-05

Jag måste få rekommendera en träningsform som jag själv tycker är suverän. Crossfit, som du kan läsa mer om på www.crossfit.com är egentligen inget annat än gammal hederlig cirkelträning i ny kostym. Det är enkla och korta pass där styrke- och uthållighetsträning kombineras i ett antal klassiska övningar.

Det coola och nya med konceptet är att det är så tillgängligt och att vem som helst kan följa det, utan att ens köpa medlemsskap eller klippkort på ett gym. Det enda man behöver är några enkla träningsredskap att använda hemma, i parken, på gården eller var det passar. Mycket görs med kroppen som vikt och man kommer långt med en skivstång med vikter, en uppsättning kettlebells och en stång att göra chins i.

På hemsidan publiceras varje dag “dagens workout” som är en för dagen helt ny kombination av övningar, sammansatta i ett pass som varar max 20-30 minuter. Förutom att det är enkelt bygger det också på överraskningsmomentet. Kroppen ska utmanas genom att träningspassens sammansättning varieras i det oändliga.

Såvitt vi vet finns det än så länge bara två gym i landet som erbjuder Crossfit, nämligen Fighter Centre och Balance i Stockholm. Men som sagt, det går bra att köra på egen hand med hemsidan som hjälp!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *