string(0) ""

Klassisk pilates-dvd som regerar

av , 2009-11-13

Måste få tipsa om den här pilates-dvd:n, som jag gillar stenhårt. Den ser tafflig ut i utformandet, jag vet, och när man spelar den blir det visuella inte bättre. Den är enkelt gjord med två olika modeller som turas om att vara på bild i en ganska trist studio.

Men så bra den är!

Det är den klassiska serien pilatesövningar på matta som presenteras här, i olika nivåer från nybörjare till superavancerad. Den superavancerade är jättekul att pröva, det finns några övningar i slutet av den som slår knut på både min hjärna och kropp…

Fast jag inte klarar alla övningar är det kul att de finns där, som inspirationsgivare.

Den här dvd:n är just klassisk. Här är alla övningar du behöver för att få en suverän pilatesgenomkörare, utan fåniga tillägg som “weight loss” eller märkliga försök till blandningar som “yogilates”. Tempot är högt, så om du är nybörjare kan det vara en bra idé att titta igenom en övning i taget först, för att sen pausa och göra själv.

Jag tillhör inte dem som gör pilates jättemycket och jätteofta. Men när jag med jämna mellanrum hittar tillbaka till pilatesmattan så vet jag varför: det är en så kanonbra teknikskola. Pilatesträningens suveräna fokus på att göra varje rörelse perfekt gör att man får med sig hållning och teknik även till annan träning.

Complete Mat Series-dvd:n kan du bland annat köpa från amazon.com. Vi har också en kalasbra pilatesbok på Miro, som visserligen är skräddarsydd för golfare men som passar för alla som vill stärka coremusklerna och få en starkare kropp: Bättre golfare med pilates innehåller över 40 pilatesövningar som – till skillnad från dvd:n här ovan, haha – presenteras toppensnyggt och tydligt.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *