string(0) ""

MAQ-programmen som affisch

av , 2008-02-09

Vi har bestämt oss för att producera en affisch med MAQ-träningsprogrammen från boken Muscle Action Quality. Eller närmare bestämt två affischer, en med program A och B och en till med program C och D. Där kommer du alltså snart att kunna hitta alla fyra program ur Leif Larssons och Pierre Johanssons bok Muscle Action Quality – en träningsmodell för styrka, rörlighet, balans & kontroll.

Det som inspirerade oss var när en idrottstränare hörde av sig och frågade hur han skulle kunna presentera träningsprogrammen för sina aktiva under träningen på ett annat sätt än att alla satt och bläddrade i boken.

Knepigt det där. Vi som är ett förlag kan inte säga okej till att folk håller på att kopierar sidor ur våra böcker och vi kan inte dela med oss av bilderna ur boken digitalt så att användare kan sätta ihop egna power point-presentationer och liknande.

Varför inte? Jo, på grund av upphovsrätten. Materialet tillhör författarna, som ger sitt förlag rättigheterna att publicera det. Sprids innehållet hur som helst i andra former tappar författarna dels eventuella intäkter, vilket är negativt, eftersom de då inte kan ge ut fler böcker i framtiden. Men ännu värre är att de tappar kontroll över hur innehållet presenteras. I värsta fall kan det leda till att deras träningsmodell och träningsfilosofi urvattnas och presenteras på ett sätt som är rent fel och som kan leda till skador.

Trots ovanstående kände vi att vi gärna ville bistå tränare och aktiva med ett presentationsmaterial där MAQ-programmen enkelt kan visas för många i en träningssal, på ett gym eller hemma. En affisch blev lösningen.

Inom två månader räknar vi med att du ska kunna köpa en eller båda affischerna på vår hemsida. Håll utkik! Och hör av dig till oss med dina idéer och förslag, du kan påverka mer än du kanske tror.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *