string(0) ""

Ny podd om jobbhälsa

av , 2016-03-03Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier

Mår vi bra på jobbet är chanserna goda att vi mår bra resten av tiden också. En av vår tids stora och svåra frågor är den ökande ohälsan som framför allt syns i antalet sjukskrivningar. Med podden Health for wealth vill vi undersöka hur man skapar hälsosamma, vinnande arbetsplatser.

På en hälsosam arbetsplats känner människor tillit till varandra. Kommunikationen är tydlig och krav och resurser är i balans. Medarbetare är delaktiga och har inflytande över sin egen situation. Vi vet att det genererar bättre affärer. Företaget slipper stora kostnader för ineffektivitet och sjukskrivningar och får också lättare att locka rätt anställda.

Men hur gör man? Det är den frågan vi ställer i podden Health for wealth, som handlar om hållbar hälsa på jobbet. Vi intervjuar forskare, debattörer och företagare som lyckats eller som har något att berätta. Vi är Ann-Sofie Forsmark, hälsostrateg, hälsocoach och kostrådgivare, och Boel Stier, grundare av Miro förlag, kommunikationskonsult och utbildare i presentationsteknik.

I avsnitt 1 kan du höra oss intervjua vd:n för Europas bästa arbetsplats och i nästa avsnitt kommer vi att prata om hur man lyckas vara driven men inte bli utbränd. Varsågod och lyssna här!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *