string(0) ""

Vindtunnel: en lekplats för vuxna

av , 2009-03-09

Förra söndagen gjorde jag något av det roligaste som finns: jag flög vindtunnel. En halvtimmes skoj i tunneln i Perris, Kalifornien där jag fyllde på mina kunskaper om att flyga upp-och-ner (det kallas headdown på fallskärmsspråk).

Vindtunneln används av fallskärmshoppare för att träna teknik (man kan simulera frifall utan att behöva åka flygplan eller packa fallskärmar) men är dessutom världens skojigaste lekplats för vuxna. Och man behöver inte ens vara fallskärmshoppare utan vem som helst kan hoppa in och prova!

Närmaste och bästa tunneln ligger i Bedford, England. Här kan du se hur det såg ut när norska landslaget Skywalkers var där nyligen och lekte med sina kompisar och adepter:


Kommentarer

Miro förlag - 2009-04-17 21:35:21:

Jo jag känner till vindtunneln i Sundsvall, har varit förbi där. Ett kul bygge, men det går inte riktigt att använda på samma sätt som inomhustunnlarna. Fast jag vet att det finns långt gångna planer på att bygga en i Malmö och det vore toppen att få en riktig vindtunnel i Sverige :)


Jonathan - 2009-04-17 20:10:45:

Känner du till vindtunnelföreningen i Sundsvall? //www.svf.nu/bildfilm.htm Det finns också den gamla FFA spinntunnel i Bromma som kunde nog rustas upp för liknande nöje.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *